Biografie

Erica Vogel

Ik ben op 6 juli 1999 geboren in Zwolle. Op 5-jarige leeftijd ben ik in aanraking gekomen met de dwarsfluit en op 6-jarige leeftijd ben ik begonnen met mijn eerste fluitlessen bij Mariska van der Vaart bij de plaatselijke muziekvereniging. In deze periode heb ik ook mijn HaFaBra diploma’s gehaald.
Na een aantal jaar deze lessen te hebben gevolgd, ben ik, naast mijn middelbare school opleiding, op 11-jarige leeftijd toegelaten tot de jong-talentklas op het ArtEZ conservatorium te Zwolle, waar ik les kreeg van João Ramos Marta. Dit heb ik gedaan tot mijn 16e, toen ik toegelaten werd tot de vooropleiding op het zelfde conservatorium. Vanaf 17-jarige leeftijd startte ik met de hoofdvakopleiding Klassiek Dwarsfluit bij Gudrun Bourel.
Naast mijn gewone lessen heb ik ook masterclasses gevolgd op een fluitseminar in Brugge bij o.a. Robert Pot en Peter Verhoyen. Na dit fluitseminar ben ik uitgenodigd om een aantal lessen te volgen bij Aldo Baerten op het conservatorium in Utrecht. Ook heb ik masterclasses gevolgd bij Martine van der Loo en Jacques Zoon en krijg ik op het conservatorium les van Carola Ligt.
Sinds 2012 doet ik mee aan diverse concoursen, waar ik verschillende prijzen wist te behalen, bij o.a. het benelux fluitconcours. Inmiddels ben ik zowel een uitvoerend- als een docerend musicus en heb ik ervaring met zowel orkest- als solo optredens. Ook heb ik medewerking verleend aan tv- en radio opnames.
Naast het optreden ben ik ook fluitdocent aan leerlingen van alle leeftijden, waarbij ik ook gevraagd word om in te vallen als docent aan muziekscholen.